HC – Hard Coating (tvrdi sloj)

Najvažniji faktor organskih sočiva je da budu oplemenjena tvrdim slojem!!!

HC

HC sloj štiti organska sočiva od mehaničkih oštećenja i takva sočiva su lakša za održavanje. Sočiva organskog porekla za razliku od mineralnih sočiva imaju manju propustljivost svetlosnih zraka iz razloga što se kod obrade unutrašnje strane, prilikom poliranja, ne može dovoljno ispolirati površina, te sočivo nije prozirno u potpunosti i samim tim dolazi do rasipanja svetlosnih zraka.

Ovaj fenomen ne vidi se golim okom ali pod mikroskopom se uočavaju veliki risevi koji rasipaju svetlost što se najčešće može uočiti kada se naočare koriste u tami. Korišćenje organskih sočiva bez HC sloja nije štetno za oči ali se manifestuje kao glavobolja zbog velikog naprezanja prilikom gladanja kroz ista.

HC sloj je specijalna tečnost, odnosno lak koji nanošenjem na sočivo popunjava sve neravnine (riseve) i tim sočivo postaje potpuno prozirno i maksimalno iskorišćeno pomagalo.

Sočiva namenjena deci preporučujemo sa HC slojem zbog potpunog iskorišćenja naočara kao medicinskog sredstva te da bi im pružala jasnu sliku i potpuni komfor.