davidoff_logo

jaguar_logo

joop_logo

morgan_logo

menrad_logo

 

 

 

Ime MENRAD utemeljilo je kod naših kupaca visoka očekivanja, pravih vrednosti i posebnosti. I sve to sa dobrim razlogom: Mi proizvodimo moderne i svojstvene okvire sa velikom udobnošću nošenja za sve starosne grupe.

Naši okviri su proizvedeni od visoko kvalitetnih materijala i prolaze rigorozne kontrole kvaliteta tokom proizvodnog procesa u našim proizvodnim pogonima.

Dobro poznati brendovi kao što su JOOP!, Davidoff, Jaguar i Morgan ukazali su svoje poverenje našem iskustvu sa sofisticiranim dizajnom, tehničkom nadmoći i svetskom distribucijom.

Pogledajte kompletne kataloge optičkih okvira i sunčanih naočara u .pdf formatu.

Godine 1896 Ferdinand Menrad osniva kompaniju u mestu Schwäbisch Gmünd.
– 100% porodično vlasništvo sada u rukama četvrte generacije
– Menrad Grupa se sastoji od 12 distributivnih i proizvodnih objekata
– Locirana u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Holandiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj i Kini
– Sedište je u Schwäbisch Gmünd, u Nemačkoj
– 1.100 zaposlenih
– godišnja prodaja približno 1.5 miliona okvira i sunčanih naočara
– Korporativni brendovi: Menrad, 2chique
– brendovi pod licencom: Davidoff, Jaguar, JOOP!, Morgan

Sedište FMG-a u Schwäbisch Gmünd i dalje reprezentuje poreklo kompanije. Glavne funkcije, svetska logistika i distribucija za nemačko tržište su i dalje locirane ovde, uključujući i postprodajnu i servisnu službu. Štutgartski aerodrom je udaljen samo 65km.

FMG fabrika u Kini je osnovana 1997. Danas ima preko 900 zaposlenih. Locirana je u Jieyang City u Provinciji Guangdong. Jieyang City se nalazi oko 250km od Hong Konga i 50 km od Shantou Međunarodnog Aerodroma.

Sa malom proizvodnom jedinicom u Švajcarskoj Menrad je jedini proizvođač okvira i sunčanih naočara “Made in Switzerland”.